Om

 

Välkommen till SolCentrum

 

Här informerar vi kring elproduktion från solceller. Äntligen kan man installera solceller på sitt eget tak, sin balkong eller i sin trädgård för att producera sin egen el till ett konkurrenskraftigt pris. Du blir helt enkelt din egen elproducent. När solen skiner och dina solceller producerar el så förbrukar du det du behöver direkt. Överskottet säljer eller kvittar du mot förbrukad el gentemot din el-leverantör. Det fina med solen som energikälla är också att den inte kostar något att utnyttja, du köper och installerar solceller som sen producerar el hela sin garanterade livstid som är 25 år eller mer. Det bästa av allt med solen som energikälla är att den ger oss gratis förnybar energi som är bland de renaste energikällor vi har.

 

Solceller så funkar det.

 

Vill man ha en egen solelproduktion så är grundförutsättningarna att man är en förbrukare av el. Det kan vara t.ex. att man har en villa, lägenhet eller en sommarstuga. En solcellspanel tar emot solljuset som är dess bränsle och omvandlar ljuset direkt till likström. Därför behövs också en växelriktare som omvandlar likströmmen till växelström. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Solceller så gör man.

 

Läs följande så blir det lättare:

För det första bör man studera sina förutsättningar där man tänkt sätta upp solcellerna. Södervänt tak med en lutning på mellan 30 och 50 grader är optimalt i Sverige. I exempelvis Kungsbacka i norra Halland är ca 37 graders lutning på taket optimalt. Om du inte vet din lutning på taket, kika här.

 

Solceller här köper man.

 

Kontakta oss så projekterar vi ditt tak och sätter ihop ett paket.